mandag 27. september 2010

Hjemmebakt urtebrød!

Dette trenger du:
- 3 dl. lunket vann
 - 1 pose tørr gjær 
- 5 dl. siktet rugmel
 - litt havsalt 
- grovkornet pepper 
- 5 spiseskjeer krydder/ urte-blanding 
- 5 spiseskjeer solsikkefrø 
- 5 spiseskjeer sesamfrø
 - 5 spiseskjeer linfrø 
- 5 spiseskjeer gresskarkjærner 

Slik gjør du det: 
Bruk en mixer, hell lunket vann i bollen og tilsett gjær, salt og pepperblanding mens mixeren går. Ha deretter i melet litt etter litt. Deigen blir litt klissete, ha deretter i frøene og krydderet mens mixeren går.La deigen heve ca. 1 time under plast.Ha ovnen på 200 grader og stek i 40 minutterTa ut brødet, ha det over på en rist og la det avkjøle. 


Skjær brødet opp i porsjonspakninger og frys det ned, da har du ferskt brød hver dag. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar