onsdag 12. januar 2011

Foccacia - italiensk brød

Ingredienser:
50 g gjær
1 ts salt
6 dl vann
3 ss olivenolje
1 kg fint mel
grovt salt
friske urter
olivenolje

Fremgangsmåte:
Smuldre gjær i en bolle og rør det ut i litt lunkent vann. Tilsett salt, resten av vannet og olivenolje. Tilsett og det meste av melet og arbeid deigen godt. Dekk med plast og sett til heving i ca. 20-30 minutter. Del deigen i små biter, som formes til små brød som trykkes flate på bakepapir, eller trykk deigen ut i en langpanne. Dekk til og sett til heving igjen. Pensle de hevede brødene med olje og strø på urter, grovt salt, rosmarin osv. Stekes midt i ovnen ved 250 grader i ca. 10 minutter. Avkjøl på rist.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar