onsdag 12. januar 2011

Spanske kjøttboller med tomatsaus

Ingredienser: 
500 gram karbonadedeig
4 hvitløksfedd
1 løk
Litt persille
1 pisket egg
4 grovhakkede tomater
2 skiver gammelt tørket brød
Litt lettmelk
Hvitvin
Mel
Salt og pepper

Kjøttboller:
Bland to pressede hvitløksbåter, kjøttdeigen, litt finhakket persille og en skvett olje i en bolle. Bland godt og la dette stå ca 30 minutter. Smuldre det tørkede brødet i en skål og ha over litt melk slik at det bløter opp. Ha så brødet sammen med egget oppi kjøttdeigblandinga. Tilsett salt og pepper og kna godt til du har en fin konsistes på kjøttdeigen. Ha litt mel på bordet, og Rull til passelige små kjøttboller. Stek kjøttbollene i litt olivenolje.

Saus:
Finhakk løk og de to siste hvitløksbåtene. Ha litt olivenolje i en kasserolle og brun hvitløken og løken lett. Ha i de hakkede tomatene og ca et halvt glass hvitvin. La dette koke lett i ca 5 minutter. Ha sausen over kjøttbollene og la alt surre ca 5-10 minutter til.



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar